Fasolka po marokańsku |
Widziałam już fasolkę w sklepach nawet u nas na Podlasiu więc podaję Wam przepisz na przepyszną marokańska wersję. Można ją jeść na ciepło jako danie główne lub dodatek do mięsa albo na zimno jako sałatkę. Wszystko zależy od Waszych upodobań. Mi osobiście smakuje w obu wersjach.
Sałatkę przygotowałam według przepisu pochodzącego ze strony About food w ramach Festiwalu kuchni arabskiej organizowanego przez Malwinę z bloga Filozofia smaku.
Menu ramazanowe dzień 7.
Sahur: Słone ciasto z warzywami
Iftar: Zupa z soczewicy
Fasolka po marokańsku
Kasza bulgur z przyprawami
Chrupiące ruloniki z pastą tahini
Fasolka po marokańsku
- 500g fasolki zielonej lub szparagowej
- 2 duże ziemniaki
- cebula
- duży ząbek czosnku
- mała czerwona ostra papryka
- natka pietruszki
- sól
- kumin (kmin rzymski)
- oliwa z oliwek
- pieprz
Fasolka po marokańsku |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz