Jeśli choć troszkę lubisz kuchnię turecką wypróbuj moje sprawdzone przepisy a pokochasz ją bezgranicznie. Od ponad 10 lat mieszkam w Turcji i poprzez przepyszne orientalne potrawy postaram sie przybliżyć Ci ten piękny kraj. Zapraszam do czytania bloga i smakowania moich potraw.
Dzień dobry.Przez przypadek trafiłam na pani stronę i tak mnie zainteresowała ,że zostanę tu na dłużej,Pozdrawiam i dziękuje za bardzo ciekawe przepisy , które mam nadzieję zrobić i popróbować.
Również przez przypadek trafiłam na Pani bloga, szukając wyjaśnienia nazwy pewnego tureckiego składnika potrawy. Dziękuję za przepisy, to dla mnie nowość, uwielbiam nowości w kuchni. Pozdrawiam serdecznie
Witam, kiedyś z Pani bloga robiłam takie bułki drożdżowe faszerowane chyba pieczarkami z czarnuszką. Nie mogę znaleźć tego przepisu. Byłabym wdzięczna za link do niego. Pozdrawiam
Ja też wpadłam przypadkiem i już zostaję ! W Turcji spędziłam kilka lat temu cudowne, długie i szalone wakacje zakochałam się bez reszty w jej kuchni i mieszkańcach :) Pozdrawiam serdecznie ! Ewa
Witam :) Ja trafiłam na ten blog w 2014 roku gdy szukałam przepisu na baklavę. Chciałam upichcić coś dla moich nowych tureckich znajomych, którzy przyjechali do Polski na Erasmusa. Przepis znalazłam, zrobiłam i bardzo im smakowało! P.S. wtedy jeszcze nigdy nie jadłam baklavy :)
A ja jestem chyba jedynym facetem czytającym Pani bloga. Mieszkam od kilku lat w Holandii, gdzie mieszka bardzo wielu Turków. Jest tu ogromna ilość tureckich sklepów spożywczych, w których bardzo często robię zakupy. jednak nie znam większości nazw tureckich wyrobów. Świetnie by było, gdyby do podanych składników potraw dodawała Pani nazwy tureckie. Strasznie by to mi i Polakom mieszkającym zarówno w Holandii, Belgii jak i w Niemczech pomogło. Pozdrawiam. Mario z Waalwijk
Tym bardziej miło mi, że tu z nami jesteś :) Oczywiście postaram się podawać tureckie nazwy produktów. Jeśli są to specyficzne produkty nazwy tureckie podawałam już wcześniej ale teraz będę robiła to dokładniej. Pozdrawiam
Wlasnie trafilam dzis na bloga 😊 I pierwsze co mi przyszlo na mysl to napisanie do Ciebie Emilko prosby abys podawalq rowniez skadniki w jezyku tureckim rowniez czesto robie zakupy w tureckim sklepie zwlaszcza przyprawy dzemy herbat i wiele innych 😊Mieszkam w Niemczech w kuchni tureckiej zakochalam sie bedac na urlopie w Kusadasi nigdy nie zapomne smaku deserow w hotelu Aqua Fantasy ktory polecam cudowna pyszna kuchnia i te smaki zapachy... zazdroszcze Ci ze masz to na codzien serdecznie pozdrawiam❤️Alina
Witam! Super blog w końcu u mogę coś ugotować po turecku :-) jestem również żoną Turka od 10 miesięcy i jeszcze nie miałam okazji się nauczyć tureckich potraw zawsze serwuje mojemu polskie wegetariańskie potrawy obiady dania z tego względu że jestem wegetarianką. Bardzo przyjemny blog i świetne potrawy dzisiaj robię gozleme i dolma w liściach kapusty . Pozdrawiam cieplutko i pozdrowienia z Holandii 😉
Dzień dobry.Przez przypadek trafiłam na pani stronę i tak mnie zainteresowała ,że zostanę tu na dłużej,Pozdrawiam i dziękuje za bardzo ciekawe przepisy , które mam nadzieję zrobić i popróbować.
OdpowiedzUsuńRównież przez przypadek trafiłam na Pani bloga, szukając wyjaśnienia nazwy pewnego tureckiego składnika potrawy. Dziękuję za przepisy, to dla mnie nowość, uwielbiam nowości w kuchni. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńWitam, kiedyś z Pani bloga robiłam takie bułki drożdżowe faszerowane chyba pieczarkami z czarnuszką. Nie mogę znaleźć tego przepisu. Byłabym wdzięczna za link do niego. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCzy chodzi o te buleczki? http://turcjaodkuchni.blogspot.com.tr/2014/04/pyszne-bueczki-z-pieczarkami-i.html
UsuńJa też wpadłam przypadkiem i już zostaję ! W Turcji spędziłam kilka lat temu cudowne, długie i szalone wakacje zakochałam się bez reszty w jej kuchni i mieszkańcach :) Pozdrawiam serdecznie !
OdpowiedzUsuńEwa
Witam serdecznie i bardzo mi milo, ze z nami zostaniesz. Rozgosc sie prosze, z pewnoscia znajdziesz tu wiele smakowitych potraw. Pozdrawiam
UsuńWitam :)
OdpowiedzUsuńJa trafiłam na ten blog w 2014 roku gdy szukałam przepisu na baklavę. Chciałam upichcić coś dla moich nowych tureckich znajomych, którzy przyjechali do Polski na Erasmusa. Przepis znalazłam, zrobiłam i bardzo im smakowało!
P.S. wtedy jeszcze nigdy nie jadłam baklavy :)
A ja jestem chyba jedynym facetem czytającym Pani bloga. Mieszkam od kilku lat w Holandii, gdzie mieszka bardzo wielu Turków. Jest tu ogromna ilość tureckich sklepów spożywczych, w których bardzo często robię zakupy. jednak nie znam większości nazw tureckich wyrobów. Świetnie by było, gdyby do podanych składników potraw dodawała Pani nazwy tureckie. Strasznie by to mi i Polakom mieszkającym zarówno w Holandii, Belgii jak i w Niemczech pomogło. Pozdrawiam. Mario z Waalwijk
OdpowiedzUsuńTym bardziej miło mi, że tu z nami jesteś :) Oczywiście postaram się podawać tureckie nazwy produktów. Jeśli są to specyficzne produkty nazwy tureckie podawałam już wcześniej ale teraz będę robiła to dokładniej. Pozdrawiam
UsuńWlasnie trafilam dzis na bloga 😊 I pierwsze co mi przyszlo na mysl to napisanie do Ciebie Emilko prosby abys podawalq rowniez skadniki w jezyku tureckim rowniez czesto robie zakupy w tureckim sklepie zwlaszcza przyprawy dzemy herbat i wiele innych 😊Mieszkam w Niemczech w kuchni tureckiej zakochalam sie bedac na urlopie w Kusadasi nigdy nie zapomne smaku deserow w hotelu Aqua Fantasy ktory polecam cudowna pyszna kuchnia i te smaki zapachy... zazdroszcze Ci ze masz to na codzien serdecznie pozdrawiam❤️Alina
UsuńWitam! Super blog w końcu u mogę coś ugotować po turecku :-) jestem również żoną Turka od 10 miesięcy i jeszcze nie miałam okazji się nauczyć tureckich potraw zawsze serwuje mojemu polskie wegetariańskie potrawy obiady dania z tego względu że jestem wegetarianką. Bardzo przyjemny blog i świetne potrawy dzisiaj robię gozleme i dolma w liściach kapusty . Pozdrawiam cieplutko i pozdrowienia z Holandii 😉
OdpowiedzUsuń