Zupa krem ze szparagów |
Być w Polsce i nie zjeść szparagów, toż to grzech :) więc kupiłam i zrobiłam chyba najprostszą jaka jest możliwa do wykonania.
Post w okresie letnim jest bardzo trudny, wiele osób rezygnuje ze względu na upały i długość dnia. Najważniejsze w posiłku po poście są płyny dlatego koniecznie podczas każdego iftaru powinno się wypić miseczkę zupy. jaka to będzie zupa to już zależy od Waszych upodobań smakowych jednak nie rezygnujcie z niej na rzecz szklanki wody czy jakiegoś napoju, zupa jest pożywna i uzupełni całodzienny niedobór witamin.
Menu ramazanowe dzień 4.
Sahur: Płaski chleb z mięsem i papryką
Iftar: Zupa krem ze szparagów
Mięsna potrawka z cukinią
Ryż na sypko
Sałatka Gavurdagi
Zupa krem ze szparagów
- 500g szparagów (ja użyłam białych)
- ząbek czosnku
- mała cebula
- pół łyżeczki kurkumy
- szczypta soli
- 100ml śmietanki kremówki
- 3szklanki wody
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz