Turecka kanapka z rybą / Balık ekmek |
Dzisiejsza propozycja to jedna z moich ulubionych wersji serwowania ryby. Jeśli wybieracie się do Turcji i będziecie nad jakimkolwiek morzem koniecznie spróbujcie turecką kanapkę z rybą / Balık ekmek.
Balık ekmek przygotowałam w ramach wspólnego gotowania z Kasią z bloga Kuchnia bez granic. Koniecznie sprawdźcie jej wersję potrawy.
Turecka kanapka z rybą / Balık ekmek
Turecka kanapka z rybą / Balık ekmek
- biały chleb turecki lub bułka
- dowolna świeżo smażona ryba
- sałata
- czerwona cebula
- rukola
- natka pietruszki
- słodka papryka
- sok z cytryny
Z podanych składników w dowolny sposób komponujemy kanapkę. Podstawowe składniki takiej kanapki to : chleb turecki, świeżo usmażona ryba, zielenina, cebula czerwona lub biała i sok z cytryny. Reszta zależy od Waszych upodobań kulinarnych.
Turecka kanapka z rybą / Balık ekmek |
Najlepsza ryba jaką jadłam w życiu, oczywiście w Stambule :)
OdpowiedzUsuń