czwartek, 21 stycznia 2016

Jajecznica z serem / Peynirli yumurta

Jajecznica z serem / Peynirli yumurta
Jajecznica z serem / Peynirli yumurta

Dziś mam dla Was propozycję na weekendowe śniadanie. Szybka i bardzo łatwa w wykonaniu jajecznica z odrobiną sera. Ja najczęściej dodaję lor czyli twaróg albo tulum czyli fetę, Wy możecie równie dobrze dodać dowolny żółty ser, jajecznica będzie wtedy się ciągnąć :)

Jajecznica z serem / Peynirli yumurta
dla 4 osób
  • 6 jajek
  • łyżeczka masła
  • dowolny ser (twaróg, feta lub żółty, kawałek wielkości pudełka od zapałek)
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka pul biber
  • dowolne zioła (opcjonalnie)
Na patelni roztapiamy masło, w miseczce roztrzepujamy jajka i dodajemy pokruszony lub pokrojony w kawalki ser. Dodajemy przyprawy, mieszamy.Wlewamy na rozgrzaną patelnię. Mieszamy w dowolny sposób. Podajemy na gorąco.


Jajecznica z serem / Peynirli yumurta
Jajecznica z serem / Peynirli yumurta

2 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...