Jajecznica z serem / Peynirli yumurta |
Dziś mam dla Was propozycję na weekendowe śniadanie. Szybka i bardzo łatwa w wykonaniu jajecznica z odrobiną sera. Ja najczęściej dodaję lor czyli twaróg albo tulum czyli fetę, Wy możecie równie dobrze dodać dowolny żółty ser, jajecznica będzie wtedy się ciągnąć :)
Jajecznica z serem / Peynirli yumurta
dla 4 osób
- 6 jajek
- łyżeczka masła
- dowolny ser (twaróg, feta lub żółty, kawałek wielkości pudełka od zapałek)
- sól
- pieprz
- ostra papryka pul biber
- dowolne zioła (opcjonalnie)
Na patelni roztapiamy masło, w miseczce roztrzepujamy jajka i dodajemy pokruszony lub pokrojony w kawalki ser. Dodajemy przyprawy, mieszamy.Wlewamy na rozgrzaną patelnię. Mieszamy w dowolny sposób. Podajemy na gorąco.
Jajecznica z serem / Peynirli yumurta |
pyszne śniadanko
OdpowiedzUsuńI mam pomysł na śniadanie :) Wielkie dzięki! :)
OdpowiedzUsuń