Sałatka bardzo lubiana przez moją rodzinę. Pierwszy raz spróbowałam jej będąc u teściowej na wakacjach. Teściowa serwuje ją na śniadanie - ja również. Polecam jest pyszna.
Sałatka jajeczna z oliwkami
zeytinli yumurta salatası
4 jajka
natka pietruszki
koperek
szczypiorek
czarne oliwki pozbawione pestek
sól
pieprz
oliwa z oliwek
pul biber jeśli ktoś lubi ostre potrawy
Jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy dowolnie w cieniutkie plasterki lub z kostkę. Natkę pietruszki, koperek i szczypiorek drobno siekamy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryka pul biber. Polewamy oliwą z oliwek, posypujemy czarnymi oliwkami bez pestek i mieszamy. Zostawiamy na 15 minut by smaki się połączyły.
one of my favourite salat, looks great!
OdpowiedzUsuńZrobiona, bardzo dobra! :)
OdpowiedzUsuń