sobota, 8 października 2011

fırında sebzeli balık czyli ryba pieczona z warzywami

Ryba pieczona z warzywami

skladniki

specjalnie nie podaje ile czego ma byc poniewaz wszystko zalezy od wielkosci blaszki jaka uzywacie do pieczenia

filety rybne
pomidory
ziemniaki
cebyla
natka pietruszki
zielona papryka
sol

Sposob przygotowania
Filety kroimy na kilka czesci i przygotowujemy warzywa. Cebule pomidory i ziemniaki kroimy w plasterki, natke wystarczy przerwac na krotsze kawaleczki a papryke jesli jest mala zostawiamy bez krojenia a jesli wieksza kroimy w dluzsze paski.
Forme smarujemy olejem ukladamy rybe na niej cebule, zmieniaki i pomidory zdobimy pietruszka i na koniec ukladamy papryke wszystko lekko solimy i wstawiamy do pieca nagrzanego do 220 stopni na okolo 20 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...