niedziela, 5 lipca 2015

Moje propozycje na ramazanowe menu: dzień 19

Sałatka z portulaki
Sałatka z portulaki

Kolejny upalny dzień, gdyby nie silny wiatr nie dałoby się usiedzieć bez klimatyzacji. Upały również w Europie wiec trzeba zmienić troszeczkę menu. Dziś będzie dużo na zimno i bez mięsa.


Przykładowe menu:

Sahur: Sałatka z portulaki
Iftar:  Falafel 
           Lavasz
           Sos haydari
           Bakłażan kawior
           Sernik na zimno


Sałatka z portulaki
Sałatka z portulaki
Sałatka z portulaki

  • pęczek portulaki
  • mała cebulka
  • 2 pomidory
  • zielona papryka
  • czerwona papryka
  • czarnuszka
  • ser typu feta
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
Portulakę umyć oddzielić liście od łodyg. Pomidory, cebulkę, paprykę pokroić i dodać do pozostałych składników. Na koniec dodajemy ser, czarnuszkę, oliwę i sok z cytryny, mieszamy i odstawiamy by smaki się połączyły.


Sałatka z portulaki
Sałatka z portulaki


Lekkie i szybkie dania na upalne dni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...