piątek, 10 lipca 2015

Sałatka z pszenicą bobem i fasolką szparagową

sałatka wiosenna
Sałatka z pszenicą bobem i fasolką szparagową

Tę sałatkę robiłam już dość dawno, niestety sezon na bób już minął więc moje jedynie popatrzeć na zdjęcie i się oblizać bo była pyszna. Sycąca propozycja na letnie obiady czy koacje.

Sałatke przygotowałam w ramch wspólnego gotowania z Malwiną z bloga Filozofia smaku.



Sałatka z pszenicą bobem i fasolką szparagową
  • szklanka pszenicy
  • szklanka gotowanej zielonej fasolki
  • szklanka gotowanego bobu
  • 150g sera feta (w Turcji dodaję klasik beyaz peynir)
  • natka pietruszki
  • szczypior
  • oliwa z oliwek
  • melasa z granata
  • sól
  • ostra papryka pul biber
Fasolkę bób i pszenicę wkładamy do miski, ser kroimy w niewielką kostkę, zieleninę drobno siekamy, wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą ostra papryką, oliwą i melasą z granata. Mieszamy i Odstawiamy do lodówki na godzinę by smaki się połączyły.



2 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...