Sałatka z pszenicą bobem i fasolką szparagową |
Tę sałatkę robiłam już dość dawno, niestety sezon na bób już minął więc moje jedynie popatrzeć na zdjęcie i się oblizać bo była pyszna. Sycąca propozycja na letnie obiady czy koacje.
Sałatke przygotowałam w ramch wspólnego gotowania z Malwiną z bloga Filozofia smaku.
Sałatka z pszenicą bobem i fasolką szparagową
- szklanka pszenicy
- szklanka gotowanej zielonej fasolki
- szklanka gotowanego bobu
- 150g sera feta (w Turcji dodaję klasik beyaz peynir)
- natka pietruszki
- szczypior
- oliwa z oliwek
- melasa z granata
- sól
- ostra papryka pul biber
Fasolkę bób i pszenicę wkładamy do miski, ser kroimy w niewielką kostkę, zieleninę drobno siekamy, wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą ostra papryką, oliwą i melasą z granata. Mieszamy i Odstawiamy do lodówki na godzinę by smaki się połączyły.
Wygląda bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńpyszna, zdrowa propozycja!
OdpowiedzUsuń