Chleb z jajkiem. Yumurtali ekmek |
Jeśli chleb z jajkiem będziemy smażyć w niewilkiej ilości tłuszczu i ułożymy go na papierowy ręcznik który wchłonie nadmiar tłuszczu chleb jest wyjątkowo smaczny.
Turczynki ten rodzaj przekąski serwują również dzieciom jako drugie śniadanie do szkoły lub poczęstunek do herbaty.
Potrawę przygotowałam w ramach akcj' "Turcja od kuchni"
Chleb z jajkiem. Yumurtali ekmek
- białe pieczywo ja używam chleba somon ekmek
- 3 jajka
- 3 łyżki mleka
- sól
- słodka papryka w proszku
- olej do smażenia
Jajka dokładnie mieszamy z mlekiem i przyprawami. Chleb dzielimy na kromki. Każdą kromkę maczamy w mieszance mleczno jajecznej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
Chleb z jajkiem. Yumurtali ekmek |
Znam ten chleb z mojego rodzinnego domu w Polsce,kojarze z dziecinstwem i niedostatkiem.
OdpowiedzUsuńJa również jadałam taki chleb w domu, a i teraz podaję go moim dzieciom, bo bardzo lubią. Oczywiście w Polsce:)
OdpowiedzUsuń