wtorek, 7 kwietnia 2015

Krótka historia piegowatej babeczki



Nie wszystko co gotuję opisuję na blogu bo nie wszystko spełnia moje oczekiwania smakowe. Tak była z tą babką. Zrobiłam ja według przepisu z tureckiego czasopisma Lokma. Babka była za cieżka jak dla mnie i dodatek oliwy z oliwek był za bardzo wyczuwalny. 

Jednak piegowata babeczka wyglądała na tyle ładnie i apetycznie że postanowiłam ją sfotografować. 
Dziele się więc z Wami moimi zdjęciami.




5 komentarzy:

  1. Od kilku tygodni taka babka chodzi za mną :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda faktycznie prześlicznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciasto na oliwie też mnie kiedyś zawiodło smakowo, lepiej zwykły słonecznikowy czy rzepakowy. Ale i tak Twoja babka ślicznie się prezentuje :) zapraszam do mnie po przepis na idealną babkę cytrynową, niedawno piekłam, mój mąż po jej zjedzeniu powiedział że pierwszy raz w życiu mu babka zasmakowała ( woli ciasta z kremem eh) :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam, pewnie dodatek oliwy ją położył, myślę że odrobinka oliwy babce by nie zaszkodziła, ale znając tureckie przepisy pewnie było jej tam o wiele więcej :) pzdr

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...