Makaron to jeden z produktów który nigdy się nam nie znudzi. Nasz ulubiony to wersja z dowolnymi dodatkami warzywnymi i sosem jogurtowo czosnkowym. Tym razem zaprezentuje Wam jednak wersję z zieleniną i serem, równie pyszną i popularną w naszym domu.
Makaron z zieleniną i serem
opakowanie ulubionego makarony ja zrobiłam szerokie spagetti
500g szpinaku lub mieszanej zieleniny ja dodałam pokrzywę, liście mleczu, brokuła i szpinaku
cebula
mały por
ząbek czosnku
2 łyzki serka topionego krem peynir
sól
pieprz
pul biber
ser typu tulum (może być parmezan)
Na patelni przesmażamy cebulę, czosnek i pora. Dodajemy drobno posiekaną zieleninę i przesmażamy. Dodajemy pół szklanki wrzątku i dusimy około 10 minut. Przyprawiamy i solimy. Dodajemy ser topiony (krem peynir) dokładnie mieszamy. Dodajemy do makaronu ugotowanego według wskazówek producenta. Posypujemy serem typu tulum lub parmezanem.
!!!Konkurs rozwiązany!!!
Wejściówki na dowolny seans filmowy w ramach 2. Tygodnia Filmów Tureckich otrzymali:
1. Jadwiga Żytka
2. Paulina Jaworska
3. Sebastian Bauer
4. Ewa Krawczyk
Nagrody do odebrania najpóźniej pół godziny przed wybranym seansem w Kinotece warszawskiej.
Dziękuje za zainteresowanie i gratuluję wygranej!!!
Organizatorom dziękuję za ufundowanie nagród.
Yeşillikli makarna
bir paket sevdiğiniz makarna
500g karışık yeşillik ıspanak, ısırgan otu, radika, taze soğan, ebe gümeci
kuru soğan
küçük pırasa
krem peynir
sarımsak
tuz karabiber
pul biber
tulum peyniri
Kuru soğan, sarımsak ve pırasayı küçük küçük doğrayıp tavada kavuruyoruz. Yeşillikler ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Yarım bardak kaynar su ekleyip 10 dakika pişiriyoruz. Krem peynir ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Tuz karabiber ve pul biber ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Pişmiş makarna ile karıştırıp servis yapıyoruz. Üzerine tulum peynir rendeliyoruz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz