Strony

wtorek, 12 marca 2013

Pasta jajeczna z pieczarkami



Potrawa bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu w sam raz na śniadanie.





Pasta jajeczna z pieczarkami

składniki
4 jajka
150g małych pieczarek
3 gałązki szczypioru
sól
pieprz
majonez
jogurt (opcjonalnie)

Jajka gotujemy na twardo i drobno siekamy. Pieczarki (im mniejsze tym lepsze) myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki. Na patelnię wlewamy pół łyżeczki oliwy z oliwek i przesmażamy pieczarki do całkowitego wyparowania wody. Studzimy je i dodajemy do jajek. Szczypiorek siekamy bardzo drobno i dodajemy do pozostałych składników. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez wymieszany z jogurtem naturalnym 3:1 i dokłądnie mieszamy skłądniki. Jeśli ktoś nie lubi mieszanki majonez - jogurt może dodać sam majonez.









2 komentarze:

  1. Wyglada fantastycznie, smakuje pewnie rownie dobrze =)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam pasty jajeczne, Twoja wygląda smacznie:-)

    OdpowiedzUsuń